Karabuğday çocukluktan beri hepimize tanıdık geliyor. Bu, çok miktarda faydalı eser element, vitamin ve protein içeren bir yulaf lapası. Bir zamanlar karabuğday, adını aldığı Yunan rahipler tarafından yetiştirildi. Yemeklerde çok çileci olan bu insanlar her gün karabuğday kullanırlardı. Onlara güç, sağlık verdi ve ruhu temizledi. Hastalara ve zayıflara tavsiye edilirdi. Bugün her yerde yetiştirilmektedir. Genetiği değiştirilmemiş veya böcek ilacı ile tedavi edilmemiş birkaç tahıldan biridir.
Ayna size kilo verme ve diyet yapma zamanının geldiğini gösteriyorsa, karabuğday diyetini düşünün. Karabuğday sadece fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda vücudu temizler, sindirimi, tırnakların ve saçın durumunu iyileştirir. Tat alma tomurcukları üzerinde sert olan bu diyet sağlıklıdır.
Karabuğday diyetinin özü
Çok basit: bir bardak karabuğday alın ve gece boyunca iki bardak kaynar su dökün. Kaseyi bir kapakla karabuğday ile örtün ve ısının mümkün olduğunca yavaş çıkması için bir havluyla sarın. Karabuğday ne kadar hafif olursa, diyet o kadar faydalı olur. En cüretkar, kızarmış karabuğday lapası yerine, kızarmış tahıllar yerine hafif yeşilimsi bir renk tonu satın alabilir. Karabuğdayı kaynatmak yerine buharda pişirmek önemlidir, çünkü pişirildiğinde uzun süre sindirilen nişasta hızla sindirilebilir glikoza dönüşür.
Sabahları buğulanmış yulaf lapası istediğiniz kadar, daha doğrusu yiyebildiğiniz kadar yiyebilirsiniz. Tuz eklemek ve başka baharatlar eklemek, ayrıca yulaf lapasına tereyağı koymak imkansızdır. İzin verilen tek şey günde bir litre az yağlı kefirdir. Diyete kefir ekleme koşulu şu şekildedir: karabuğday ve kefir birbirinden birer saatlik aralıklarla ayrılmalıdır. Tamamen dayanılmazsa, günde bir düşük kalorili meyve yiyebilirsiniz, elma veya portakal olabilir. Gün boyunca istediğiniz zaman karabuğday yiyebilirsiniz. Ama sadece akşam altıya kadar suya geçmelisiniz.
Şekersiz yeşil çay içmek en iyisidir - günde 2-3 bardak, aşırı miktarda yeşil çay faydalı olmaktan çıkar. Sabahları bir fincan zayıf doğal kahve içebilirsiniz. Ve tabii ki günde en az iki litre su içmelisiniz. Su, vücudun temizlik sonucu oluşan toksinleri vücuttan hızla atmasına yardımcı olacaktır. Su eksikliği zehirlenmeye neden olabilir, bu nedenle başlangıçta içmek özellikle önemlidir. Optimal bağırsak fonksiyonu için sabahları aç karnına bir bardak ılık su için, 40-50 dakika sonra yiyebilirsiniz.
Maksimum diyet süresi 7-10 gündür, bir ayda tekrarlayabilirsiniz.
Diğer gıdalarla diyet uyumluluğu
Bu diyetin ana sorunu, tuz eksikliği ve en az miktarda şeker, sadece karabuğdayın içerdiği şekerlerdir. Tuz ve şeker vücuda uzun süre girmediğinde halsizlik, mide bulantısı, baş dönmesi hissedebilirsiniz. Buna dayanmak psikolojik ve fiziksel olarak sizin için zorsa, karabuğday diyetine ek malzemeler ekleyebilirsiniz.
Kurutulmuş meyveler. Kuru meyveler karabuğdayı iyi tamamlayarak kilo vermeye yardımcı olur. Bunlara kuru üzüm, kuru kayısı, kuru elma ve armut, hurma ve kuru erik dahildir. Günde birkaç tane çilek yiyin (bir avuç kuru üzüm, 4-5 adet hurma veya kuru erik, 7-8 adet kuru kayısı). Yulaf lapası ve kuru meyve alımı arasında en az yarım saat tutmaya çalışın. Meyveleri uzun süre ve dikkatlice çiğneyin, bu açlık hissini azaltacaktır.
Meyve suları. Fikir, öğünler arasında meyve ve sebze suları içmektir. İlk bardağı kahvaltıdan yarım saat sonra, ikinci bardağı 2 saat sonra, öğle yemeğinden yarım saat sonra ve akşam yemeğinden yarım saat önce için, son bardak yatmadan bir saat önce içilebilir. Meyve suları, her seferinde farklı bir meyve suyu veya karışımı olmak üzere taze sıkılmalıdır. Faydalı portakal ve özellikle greyfurt suyu. Lahana, pancar ve kereviz suları elma, armut veya havuç suları ile karıştırılabilir. Meyve suları vücudunuza eksik vitaminleri ve beyninize glikoz ve fruktoz sağlar, size enerji verir ve vücudun diyetten kaynaklanan stresini azaltmaya yardımcı olur.
Bal. Karabuğday diyeti şeker yokluğunu varsayar. Bu gerçeğin hoş olmayan bir sonucu, glikoz beyin için besin olduğu için zihinsel aktivitede bir azalma olabilir. Ayrıca, halsizlik, mide bulantısı, baş dönmesi yaşayabilirsiniz. Tatlılar olmadan dayanılmazsa, karabuğdaya bal ekleyebilirsiniz. Bunu yapmak için bir bardak suya bir çay kaşığı bal ekleyin. Günde iki bardaktan fazla içemezsiniz. Sabaha aç karnına bir içecekle başlamaya karar verirseniz, ancak 3-4 saat sonra yemeye başlayabilirsiniz. Yatmadan 4 saat önce ballı bir içecek içilmesi önerilmez.
Karabuğday diyetinin vücut üzerindeki etkisi
Karabuğday en sağlıklı tahıllardan biri olarak kabul edilir. B vitaminlerinin yanı sıra PP ve P vitaminleri açısından da zengindir. Yüksek oranda demir, fosfor, iyot ve kalsiyum içerir. Karabuğdayda bulunan protein, ette bulunan proteine benzer özelliklerdedir ve çok miktarda amino asit içerir. Karabuğday, bağırsakların ve karaciğerin işleyişini düzenler, kan damarlarının duvarlarını güçlendirir, kolesterolü düşürür, saç ve tırnakları güçlendirir ve cilt durumunu iyileştirir. Böylece, karabuğday diyeti sizi sadece fazla kilolardan kurtarmakla kalmaz, aynı zamanda tüm vücut üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir. Doktorlar alerjiye yatkın kişilere tavsiye ediyor.
Ancak, herhangi bir mono diyet gibi, karabuğdayın da eksi vardır - diyette tuz ve şeker olmaması. Tuz eksikliği baş ağrısına, kan basıncında düşüşe ve halsizliğe neden olabilir. Şeker eksikliği, glikoz eksikliğidir. Glikoz beyin için besindir ve eksikliği kendini dalgınlık, zihinsel aktivitede azalma, konsantrasyonda düşüş ve hafıza bozukluğu ile gösterir. Bir parça tatlı yemek için çok güçlü bir arzu sizi ziyaret edebilir. Böyle bir durumda, balı yukarıda anlatıldığı gibi diyete sokmayı deneyebilirsiniz.
Diyetten çıkmak
Diyet kısa süreli bir olgu değil, bir yaşam biçimidir. Verdiğiniz kiloları geri almamak için gelecekte sağlıklı beslenmeye devam etmelisiniz. Karabuğday diyetinden hemen sonra, diğer yiyecekleri yavaş yavaş diyete sokun. Elbette, tuzdan vazgeçtikten sonra çok daha az tuzlu yiyecek olacaksınız. Mide biraz küçüldükçe, bir seferde yiyebileceğiniz toplam yiyecek miktarı azalacaktır. Diyetten sonraki sabah, çayla birlikte bir yumurta veya biraz süzme peynir yiyin. Diyetten birkaç hafta sonra, günde 1500 kcal normunu aşmayın. Daha fazla sebze ve meyve yiyin, nişastalı, yağlı ve tatlılardan kaçının. Küçük öğünler yiyin.
Diyet Sonuçları
Diyette tuz eksikliği nedeniyle ilk iki günde bir ila iki kilo kaybedersiniz. Kalan kilogram, toksinlerin vücut temizliği ve vücut yağının parçalanması nedeniyle gidecektir. Ortalama olarak, beş ila yedi kilogram alacaktır. Ancak kilonun bir kısmı su ve toksinler nedeniyle gideceğinden, vücutta su tutan tuzları fazla yememeye çalışın, diyetten çıktıktan sonra ayrıca lif açısından zengin yiyecekleri daha fazla yiyin, buna izin vermezler. cüruf için vücut.
Kontrendikasyonlar
- Diyet diyabetli hastalarda kontrendikedir.
- Vücutta, özellikle gastrointestinal sistemde çeşitli inflamatuar süreçleri olan kişilerin takip etmesi önerilmez.
- Kefirin asidik ortamı nedeniyle gastriti tetikleyebilir.
- Diyet, hipotansiyondan muzdarip insanlar için kontrendikedir.
- Hamile ve emzikli kadınlar için yasaktır.
Karabuğday Diyeti Yorumları
Genel olarak, karabuğday diyeti hakkında olumlu eleştiriler çok daha olumsuzdur. Çoğu durumda, kilo veren insanlar haftada 5-7 kilo vermeyi başarır. Aynı zamanda spor yapanlar için kilo kaybı bazı durumlarda 10 kg'a ulaşmaktadır. Ama sadece 2-3 kilo vermiş olanlar da var, bu kiloların sudan dolayı geri dönmesi muhtemel. Kilo verenlerin çoğu cildin durumunda bir iyileşme olduğunu gösterir, sivilce kaybolur, tırnaklar ve saçlar güçlenir.
Herhangi bir diyetin vücut için stresli olduğunu unutmayın. Başlangıçta sağlıklı bir beslenme alışkanlığı geliştirmek çok daha faydalıdır. Diyete başlamadan önce sağlıklı olduğunuzdan emin olun, doktorunuza danışın. Ahlaki olarak hazırlanın. Ve diyet yapmaya ve gardırobunuzu güncellemeye başlayın.